Fietsen en wandelen

Kampeerterrein Hessenoord ligt in het buitengebied van Halle. Dit dorpje is onderdeel van de Gemeente Bronckhorst en ligt in het groenste deel van de Achterhoek. Hou je van fietsen of maak je liever een wandeling? In beide gevallen kun je je hart ophalen. In het afwisselende Achterhoekse ‘coulisselandschap’ zijn talloze fiets- en wandeltochten zijn uitgezet. In de info-blokhut op het kampeerterrein hebben we een aantal van deze routes voor je klaarliggen. Voor het hele aanbod verwijzen we je graag naar het dichtstbijzijnde kantoor van Achterhoek Toerisme in Zelhem.

Cultuur en geschiedenis

Wil je wat meer weten over de geschiedenis en de cultuur van de Achterhoek? Ga dan eens op bezoek bij openluchtmuseum ‘Erve Kots’ in Lichtenvoorde. Dit  in een 17-eeuwse Saksische boerderij gevestigde museum geeft je een inkijkje in het leven van de Achterhoekers in vroegere eeuwen. Hoe de smokkelaars te werk gingen ontdek je in het Grenslandmuseum in Dinxperlo. Als kunstliefhebber kijk je je ogen uit in museum MORE in Ruurlo.

In de Achterhoek tref je niet alleen een paar prachtig gerestaureerde molens aan, maar kun je ook een aantal van de oudste en mooiste kastelen van Nederland bezichtigen zoals Kasteel Slangenburg en Kasteel Huis Bergh.
Heb je zin om een middagje door een (historisch) stadje te slenteren? Dan kom je in Zutphen en Doesburg prima aan je trekken. Ook Doetinchem en Winterswijk zijn zeer geschikt.

Zwemmen en spelen

De Achterhoek telt vele binnenzwembaden, variërend van eenvoudige wedstrijdbaden tot subtropische zwemparadijzen. In de zomermaanden kun je daarnaast ook terecht in vele buitenzwembaden en recreatieplassen. Enkele voorbeelden:

  • Doetinchem: subtropisch zwemparadijs Rozengaarde.
  • Ruurlo: zwembad De Meene (met 62 meter lange glijbaan)
  • Braamt: recreatieplas Stroombroek

Voor kinderen tot 8 jaar is het land van Jan Klaasen in Braamt een aanrader. Op een enorm buitenterrein of in de grote indoorspeeltuin kunnen ze zich uren vermaken. Meer informatie: janklaassen.nl.

Een compleet overzicht van alle activiteiten

Naast de tips hierboven is er natuurlijk nog veel meer te doen in de omgeving van ons kampeerterrein. Een compleet overzicht vind je in het boekje ‘Actief in de Achterhoek’. Dit boekje is verkrijgbaar bij het kantoor van Achterhoek Toerisme. Het hele jaar door wordt er bovendien van alles georganiseerd in de Achterhoek. Een overzicht van alle evenementen vind je op achterhoekagenda.nl.